Guess who’s back !

Ja det er nemlig mig ! Hurra! 🙂

Det er godt nok ved at være noget tid siden sidst, jeg har blogget herinde.
Det har været en meget lang periode uden noget som helt overskud til at dele ud af livet, eller inspiration for den sags skyld.

Men nu tænker jeg at jeg så småt vil i gang igen med at blogge.
Også fordi at jeg er et sted i mit liv lige nu, hvor der sker meget, og der er noget at dele ud af.

 

Sagen er den at jeg nu på 14 måned er sygemeldt, da jeg desværre har 2 diskusprolapser i lænden.
Det har sat hele mit liv, og min karrierer på pause, hvilket er utrolig frustrerende og til tider stressende.
At se alle ens venner og veninde, købe hus og få børn kan godt være hårdt, når man ikke selv har så meget at gøre med.

Jeg er pt. igang med en jobpraktik for at se hvor mange timer jeg kan arbejde, og som det ser ud nu, kommer jeg nok op på omkring 30 timer.
Det er ikke meget, og ville da også ønske at min krop kunne følge med, og liiiiige tage det sidste, men sådan fungerer det ikke.
Jeg har mange kroniske nervesmerter som følger af diskusprolapserne, og det føles som at blive sat ild til, mens man bliver dolket i benet. (og ved godt jeg hverken har været sat ild til, eller har prøvet at blive dolket, men sådan man forestiller sig det i hvertfald.) Det er altså ikke for sjov. Puha siger jeg bare. Udover nervesmerterne,  er der også nogle gener med ryggen, som ikke helt vil som jeg vil.
Alt det her gør at energiniveauet er helt i bund, og jeg til tider kunne sove hele dagen hvis jeg måtte. Og humøret kan svinge meget, alt efter smerte niveau og træthed.

Det er dog vigtigt ikke at svælge i sin egen medlidenhed, og komme ud og gå, se venner og deltage i arrangementer. Det er ikke altid lige nemt når ens krop skriger og man egentlig bare gerne vil ligge derhjemme og se Netflix.

Men det vigtigste er at jeg prøver!

 

 

Før jeg selv blev ramt, kendte jeg ikke rigtig til Diskusprolapser eller forløbet man gennemgår.
Alles historier er forskellige, og nogle mennesker mærker dem slet ikke, og andre skal ligefrem opereres fordi de mister følingen med hele kroppen.

Jeg er havnet lidt imellem de “to stole” da jeg på alle måder kan mærke mine prolapser og de ting de har ført med, men jeg er ikke opereret.
Jeg er kommet hertil med det man kalder en konservativ behandling. Dvs. kommunal genoptræning, kiropraktor behandlinger, smertestillende og hårdt hårdt arbejde.
Det kan være svært for ens omgangskreds og medmennesker at se hvad man går igennem, da man ikke altid kan se at der er noget galt. Jeg har dog nogle helt utroligt gode venner, og en mand der støtter mig, så meget han kan. Det sætter jeg SÅ meget pris på !

Dog er der også typerne som ikke helt forstår.
Jeg bliver nogle gange mødt, af folk som ikke umiddelbart kan forstå hvorfor jeg ikke “bare tager mig sammen” eller “træner noget mere”. Det er på ingen måde sikkert at hvad der hjalp din faster Jonna, vil hjælpe mig. Alle prolaps forløb er individuelle, husk det.

Jeg er typen der ikke snakker meget om min situation og sygdom, for hvad kommer der dog ud af det?

Men nok om det.
Jeg vil gerne dele lidt mere ud af min hverdag og hvordan det generelt er at være mig. Både i mit private- og mit arbejdsliv 🙂

– Ida Tanita

Ugens Anbefaling – Den Haag, Holland

Collage

Her i påsken har Peter og jeg været på besøg hos min storebror i Den Haag i Holland.
Jeg har aldrig været i byen før, og har kun før besøgt Amsterdam, og nogle småbyer rundt omkring i Holland.
Haag er en super flot og stor by. Den ligger helt ud til vandet, og det giver en super flot stor og lang strand. Der er også en promonade hele vejen (næsten…).

De fleste mennesker kender nok Haag for menneskerettighedsdomstolen, og må ærligt indrømme at jeg hellere ikke vidste så meget andet om byen.

Da vi ankom torsdag aften, var vi ude og spise på en rigtig lækker restaurant, hvor vi kom fik 3 retter for 14,5 euro pr. mand. Så kom der godt nok drikken oveni, men det var faktisk ikke så dyrt. Ca. 15 euro for en god flaske hvidvin. Restauranten hedder Proeflokaal Bregje, og ligger ikke så langt fra centrum. Super hyggeligt sted, med god stemning. Der var helt proppet i restauranten da vi ankom, men vi fik lov at sidde i baren til vores bord var klar.
Det sidste billede i top billedet er fra denne restaurant.

Collage2

Fredag var vi på gåtur nede på promonaden og molen. Det blæste en del, men det var en helt fantastisk gåtur.
Vi kørte i sporvogn derud, eller tram som de kalder den dernede. Det var faktisk lidt hyggeligt, selvom vognene er slidte og godt brugte.

Nede på promonaden var der nogle værker af en kunstner. Det var store (og små) figurer der lavede forskellige ting. På billedet ovenover ses den ene af statuerne.

Vi var forbi en cafe lige ved molen, og fik en dejlig varm kaffe. Som sagt blæste det en del den dag, men omvendt var det dejlig forfriskende.

Efterfølgende gik vi ud på molen, hvor der var en super god udsigt over stranden, og Haag var vand siden.

IMG_0151
Efter turen ved molen tog vi ind til centrum, hvor den stod på lækker frokost på Restaurant Milú. Vi bestilte lidt forskellige fra menukortet og fik i alt, det der svarer til 5 retter, og plus drikkevarer kom vi af med 59 euro. Det er virkelig ikke galt, og den restaurant kan virkelig anbefales hvis man kommer til Haag.

Vi shoppede efterfølgende lidt, og der er SÅ mange lækre butikker i Haag. Både highstreet mærkerne og de lidt mere ukendte.

Collage3

Om aftenen tog vi ind til byen igen, hvor vi skulle spise på Vapiano, som er en italiensk restaurant der ligger i midten af centrum. Konceptet er italiensk, men i stedet for at tjeneren kommer ned til ens bord, går man op til nogle “stationer” hvor man enten bestiller, pasta, antipasti eller pizza. Her står man, mens kokken står foran en og tilbereder maden. Det var en super fed oplevelse at se, og følge med i.
Maden var også super lækker, og fik forret og hovedret, mens Peter og min bror fik hovedret og dessert. Det plus vin blev omkring 59 euro. Det var super lækkert og kan igen anbefales.
Jeg var meget overrasket over hvor billigt man kan spise dernede, og specielt kvaliteten taget i betragtning.

Efter middagen tog vi på min brors stambar, og resten tror jeg bare vi lader ligger der 😉

IMG_5767

Det er ikke sidste gang jeg tager til Haag. Rigtig smuk by, som har utrolig meget at byde på. Specielt hvis man udforsker de små gader og stræder.

Håber i andre har haft en super dejlig påske 🙂

– Ida Tanita