Ugens anbefaling – Burger Anarchy

Burgeranarchy

Burger Anarchy er et sted der gør op med alt hvad vi kender til burgere (siger de i hvertfald selv på deres hjemmeside).

Burger Anarchy gør i hvertfald noget godt og anderledes. Deres råvarer er friske og gerne lokale.
Stemningen i restauranten er super hyggelig, og lidt rå. Der er ikke hvide duge på bordene og det er faktisk ret afslappet og uhøjtideligt, hvilket passer perfekt ind i deres koncept.

Priserne er i den høje ende, men du får virkelig også både kvalitet og kvantitet for pengene.

Priserne på burgerne ligger fra 88 kr og op til 155.
Starters er fra 35 og op til 45 kr.
Dessert er fra 45 og til 48 kr.

Deres fritter eller andre tilbehør kan tilkøbes ved siden af burgerne. Det er 1 stk tilbehør til 25 eller 3 for 70 kr.

Dip og dressinger skal også tilkøbes og det er 10 kr stykker eller 3 for 25 kr.

Burgeranarchy2

Her bryder de igen med de normer der normalt er, når man går ud og spiser burger. Alt tilbehør skal tilkøbes.

Hvis man ikke er til burger, og kød, kan man få en salat til 115 kr.

Jeg syntes at pris og kvalitet hænger godt sammen, og det kan virkelig anbefales at prøve Burger Anarchy hvis man er et madøre, der vil prøve lidt nyt.

Jeg vælger gerne at tager på Burger Anarchy, og brude de ekstra penge, da jeg ved hvor meget jeg får ud af det, kontra en hvilken som helst anden halvkedeligt og småslatten cafe burger.

Jeg er dog lidt små kræsen når det kommer til indholder af burgerne, og vælger derfor gerne dem jeg kender. Dem jeg er ude og spise med prøver dog gerne nogle af de andre, og syntes det er helt fantastisk med sammensætningen af de forskellige smagsvarianter.

Burger Anarchy holder til på Gravene 2A (Lige overfor Boogies, til jer der kender det sted)

De har åbent:
Man – Tors kl. 17.00 – 22.00
Fre – Søn kl. 12.00 – 22.00

I kan besøge deres hjemme side www.burgeranarchy.dk og tjekke både menukort og priser ud.

– Ida Tanita

Min Roskilde Festival !

Roskildeorange
Bodegaen foran Orange Scene, til Florence and the Machine 2015

Roskilde festivalen har været fast inventar i mit liv (minus 2014) siden 2007 hvor jeg ENDELIG fik lov til at tage afsted.
2007 var året hvor hele pladsen druknede i mudder, vand og div. Det var et fandens år at starte det man troede ville blive den fedeste oplevelse. Jeg endte med at blive syg med lungebetændelse og måtte tage hjem før tid.

Jeg er dog kommet gevaldigt efter det siden.
I mange år tog jeg altid afsted med min veninde Simone, og at dømme ud fra det antal røver historier vi har sammen, var det en stor succes.
Fra dengang hvor vi drak os helt ned, i “guld-øl-bong” og løb rundt i hele område L i 3 timer og råbte og skreg, og smed med ting, eller til den gang hvor vi blev bestjålet, og jeg tævede tyven med en dåsebajer.

Roskilde

Roskilde Festivalen er, for dem der ikke kender den, noget helt unikt og fuldstændig sindssygt. Stemningen er helt ubeskrivelig og alle er i en eller anden form for ekstase. Det hele (hvis det er godt vejr) går bare op i en højere enhed.

Jeg er typen der mere og mere, tager afsted for stemningen og “warm-up” dagene. Det er dagene inden musikken går igang, og selve festival pladsen åbner. Det er som regel her de vildeste oplevelser og fester sker, og også største delen af mine vanvittige historier kommer fra.

Det er dog unægteligt en helt særlig følelse at stå i Arene teltet, sammen med 20.000 mennesker og synge med på Mews “Comforting sounds” kl. lidt i midnat, eller hoppe rundt ved Orange scene midt på eftermiddagen med guldbajer, og hører Florence and the Machine.

Noget andet som man, som gammel roskilde rotte, glæder sig til, er gensyn med den lækre, ulækre mad man fylder sig med i løber af ugen.

Lige fra Dixie Burger, Gringo Nachos, Volleyklubbens Spaghetti Bolo til lunken dåsemakrel og faaborgleverpostej. Det hele glider bare ned, og gerne med en lunken dåsebajer.

madros

Vi gør en dyd ud af, at besøge festival pladsen når den åbner op, for bare at mæske os, i alt hvad der falder under fødevarestyrelsens kategori ” usund mad “! 😛

Gåturene rundt på camping området, er også noget jeg altid ser frem til. Ofte man havner til en rave fest i “Camp find Holger” eller til stole dans, sammen med en flok stive svenskere. Det er aldrig kedeligt i hvertfald, og man falder altid i snak med nogle sjove typer.
Sidste år sad min veninde Marie og jeg, med vores “Rub-A-Dunk” (TOTALT genialt koncept, med en 5 L dunk, med morgan og cola!!) i en camp, hvor vi spillede System Of a Down og Tenacious D på legetøjs instrumenter, and so on. Det er hele essensen i Roskilde for mig. Random shit.

Roskildemrdunk

Der vil komme en mere udførlig guide til Roskilde Festivalen når vi kommer tættere på.
Det vil bl.a. være med “Hvad tager man med på festival” “Guide til godt telt, til billige penge” “Musik du skal opleve” osv. osv.

Jeg glæder mig ihvertfald til at sætte skoene på den tis-befængte jord igen til sommer, ses vi??

– Ida Tanita

Ugens anbefaling – Justspotted.dk

                                          jp5

 

Jeg står ofte og mangler noget fedt at hænge på væggen herhjemme. Specielt da vi flyttede fra vores gamle lejlighed og ind i den nye vi bor i nu.

Der var pludselig en masse bare overflader. Jeg faldt over hjemmesiden www.justspotted.dk, da jeg sad og klikkede lidt rundt.

Skærmbillede 2016-02-19 kl. 15.44.02

Deres hjemmeside, er utrolig flot og nem at finde rundt på.
De har bl.a. plakater fra VisseVasse, som har laver de kendte “danmarks” motiver.

Jeg har selv valgt at købe lidt forskelligt. Bl.a. En stormtrooper, en pingvin og flora danica motiver.
Man kan enten vælge at købe plakaterne uden ramme, eller man kan vælge mellem mange af de flotte rammer der findes på siden.

Ugens anbefaling

Der er lidt for alle, og priserne varierer selvfølgelig af hvilken størrelse man vil have.

I kan også følge Just Spotted på Instagram, hvor de løbende lægger nyheder op, og folks egne indretningsbilleder.

 

– Ida Tanita

Et fuldemands frieri, efterfulgt af den ægte vare !

1531869_10152988698203585_3171977844870457172_n

 

Det der med et stort bryllup, stor hvid kjole og kirke, har aldrig været en af mine store drømme.
Tanken om at skulle blive gift har faktisk været lidt skræmmende.

Lige indtil jeg mødte Peter. BUM. Den der helt store, alt-igennem syrende forelskelse slog mig helt omkuld. Endelig at have følelsen af at have fundet sin hylde, og fundet en at dele hylden med.
Tanken om at vi skulle blive sammen til vi blev gamle og grå, virkede meget naturlig og på ingen måde skræmmende. Vi snakkede ret hurtigt om hvad vi egentlig hver især havde af drømme og ideer for fremtiden, og vi var da heldigvis enige om, at når tiden var til det, skulle vi da selvfølgelig giftes, og MÅSKE have et barn (mere om det på et andet tidspunkt).

Snakkes om frieri fyldte meget for mig i en periode, og jeg tænkte meget over, hvordan det nu ville være, og om Peter overhoved ville vælge at gøre det på en romantisk måde, eller om det blev et af de der totalt kiksede frierier man ser i tv?

En lørdag aften, sammen med veninderne, udviklede sig hurtigt til en vild bytur. Efter, hvad jeg føler er 1000 øl, snakker jeg med min gode veninde Marie, om alt det her frieri og bryllup. Jeg udtrykker overfor hende at jeg måske var i tvivl om hvorvidt Peter ville det, og om han havde glemt det? (Fjollet .. I know). I min store brandert besluttede jeg mig, for at ringe til Peter og tage en alvors snak. Peter er på det tidspunkt hjemme hos sine forældre, der bor et godt stykke udenfor Odense, og kl. er godt og vel tæt på 03.00 om natten.
Jeg ringer til Peter og starter vist nok med at snakke omkring mine tanker om alt det her, og hvad vi skulle stille op. Efter at have snakket lidt frem og tilbage, mener jeg at han er nødt til at komme hjem til Odense.

Jeg står på det tidspunkt udenfor diskoteket vi er på, og der er MANGE fulde mennesker rundt omkring, flere står og svejer/kaster op og andre spiser kebab. Her står jeg så. Stortudende, og insisterer på at han skal komme til Odense, for jeg skulle altså snakke med ham.

Jeg får ham overtalt til at han skal komme til Odense, så vi kan snakke om det, og det ender med hans mor kører ham hjem, midt om natten (Hun kender stadig ikke hele historien, om hvorfor han pludselig skulle køres hjem.. haha)

Peter kommer hjem, og jeg tuder stadig. Jeg ævler løs om, hvor højt jeg elsker ham, og ikke kan undvære ham. Vi sidder på sengen i soveværelset og snakker, og her får jeg en super ide. Jeg går på knæ foran Peter, kigger op på ham, og siger så “Peter … Vil du gifte dig med mig?”

Peter sagde sgu ja !
Dagen efter får jeg dog alligevel kolde fødder. “Ej hvor er det dog den dårligste frieri historie i verden. Det kan vi da ikke fortælle folk. Peter du er nødt til at gøre det rigtigt”. Ca. sådan samtalen var dagen efter.

Ugerne gik, og der skete aldrig rigtig mere. Jeg tænkte igen “Hmm. Gad vide om han har fortrudt, eller måske har glemt det?”

Lørdag d. 9 maj 2015, blev vi enige om at tage ud og spise brunch sammen. Have en rigtig hygge dag. Vi tager hen på vores go-too sted, Olivia Brasserie. Her sidder vi så, og får dejlig brunch, og snakker om løst og fast. Pludselig siger Peter, “Jeg har en lille ting til dig, skat.” Han vender sig rundt, for at tage noget i sin jakke lomme, og her tænker jeg “FUCK! Nej nej ikke herinde Peter, ikke på en fyldt restaurant, du frier bare ikke her!!”
Han tager en lille metal genstand op af lommen, og mit hjerte det hamre som en sindssyg.
Jeg får den lille ting i hånden, og kan se at det er en lille hængelås. “Vend den rundt” siger Peter, og der. Indgraveret på hængelåsen står der “Peter <3 Ida”.
“Jeg tænkte vi kunne gå en tur ned til Munkemose, og sætte den på broen, sådan for at smede vores kærlighed sammen?” siger han så.
Jeg sidder og ved slet ikke hvad jeg skal sige. Det er ca. det mest romantiske og søde jeg har oplevet.

Efter brunch, går vi afsted mod Munkemose. Det støvregner, men solen skinner. Folk går tur med deres hund, og løber tur.

Vi stopper op, midt på broen, og finder det hele rigtige sted til vores lås.
Jeg står og bakser med at sætte låsen på, og da jeg vender mig rundt, er Peter gået på knæ. Midt på broen, i støvregn. “Ida Sørensen, vil du gifte dig med mig?”

Og ja for fanden, det vil jeg altså bare gerne !

 

– Ida Tanita

Ugens anbefaling – Hall’s Tattoo Parlour

12714361_10153556471708585_2075004976_n  12722325_10153556404838585_992692788_o  12695207_10153556404688585_149842398_o

 

Tatoveringer er efterhånden blevet hvermandseje. Det er ikke længere kun sømænd og skumle typer (citat: farmor) der har dem mere.

Jeg fik min første tatovering tilbage i 2009, da jeg var på ferie med min mor og søster. Den var meget uskyldig og gemt væk.
Min anden tatovering fik jeg i 2012, og den blev placeret på højre underarm. Det var sgu lidt skræmmende, men jeg blev lidt bidt af det.

I september 2015, mistede jeg min mor. Det var noget der påvirkede mig meget, og jeg har længe haft et ønske om at få en “mor” tattoo. Nu var anledningen der ihvertfald, til at få et permanent minde på min krop, om hende.

Jeg havde fået anbefalet Hall’s Tattoo Parlour af nogle veninde, og tænkte jeg ville prøve det.
Jeg fik tid hos den super dygtig, indehaver af biksen, Kim Hall, som lavede en super fin skitse.

Kim er rigtig dygtig, og laver mange forskellige stilarter. Min tattoo er lavet i farve og en lidt mere Old School udgave.

Jesper Hedam er lærling i shoppen, og elsker New School.

Jeg skulle slippe 1400 kr. for min, og jeg syntes faktisk det er en super god pris.
Man lægger 500 kr. i depositum, som så bliver fratrukket den endelige pris.

Hall’s Tattoo Parlour holder til i Store Gråbrødrestræde 15, 5000 Odense C.
Deres åbningstider:

Tirs: 11.00 – 16.00
Ons: 11.00 – 18.00
Tors-fre: 11.00 – 16.00

Man kan kontakte dem via bl.a. facebook.

Det kan klart anbefales og jeg skal helt sikkert tatoveres der igen.

 

– Ida Tanita

Den store dag – Bryllups messe

 

billeder  kjole  kage  bil

Igår var Peter og jeg en tur på messe.

Der blev afholdt Den store dag – Bryllups messe i DOK5000 på Odense havn.
Vi havde købt billetter, og tænkte det ville være en fin søndags udflugt.

Peter friede til mig d. 9 maj 2015 (en god historie i nok skal hører mere om). Vi har snakket om at vi gerne ville giftes her i 2016, så planlægning, og researchen er så småt igang.

Jeg har været små afhængig af Pintrest, og har oprettet en fin opslagstavle med inspiration til bryllups planlæggelserne. Både til vielsen og til festen. I skal være velkomne til at følge med.

Nå. Tilbage til messen.
Vi kom derhen omkring kl. 12.00 og der var mange mennesker.
Der var mange messe boder med tøj og ringe. Jeg manglede lidt mere diversitet i kjoleudvalget, da dem der var, ikke rigtig faldt i min smag. Der var også konditorer og venues, som tilbød smagsprøver og en snak omkring tilbud mm.
Jeg syntes det var en fin størrelse på messen, og man kom da hurtigt igennem. Måske vi havde brugt lidt mere tid der, hvis vi havde en dato, og måske “bare” manglede indhold.

Det rigtig gode ved messen, var at der var rigtig mange lokale stande (læs: fra Fyn) der deltog.
En ting jeg fik afklaret var dog, at man åbenbart skal være små rig for at afholde et bryllup. Vi har dog tænkt over budget, og mange af de ting vi stødte på, ville være LANGT over det.

Det var ihvertfald god inspiration, og godt at se hvad der bliver budt af f.eks. services.

 

– Ida Tanita

Ugens anbefaling – Olivia Brasserie

Min første “Ugens anbefaling”. Wuhu

Ugens anbefaling, kommer hver fredag, med en smækker anbefaling af en restaurant, cafe, oplevelse, et indretnings tip eller noget helt femte.

 

Oliviabrasserie2 Oliviabrasserie olivia

 

Denne uges anbefaling den super hyggelige restaurant Olivia Brasserie, som ligger i Vintapperstræde i Odense.

Olivia er et lidt fransk inspireret sted, men med lækre lokale råvarer.
Deres menu skifter løbende, men der er dog nogle faste ting på. (Jeg kan varmt anbefale deres Crème Brûlée.. YUM)
Restauranten er utrolig hyggeligt indrettet, og oser af god stemning og atmosfære. Man sidder lidt tæt, men syntes jeg bestemt ikke er noget problem. Akustikken er god, så man føler ikke nødvendigvis at man sidder og fører en samtale med sidemanden.

Olivia har åbent hver dag, hvilket jeg ser som et stort plus.
Mandag – Lørdag er der åbent fra 10.00 – 23.00 og søndag 10.00 – 15.00.
Der er mulighed for at spise brunch/frokost fra 10.00 til 17.00 og herefter er det aften menu kortet der er gældende.
Søndag har de faktisk også en rigtig lækker brunchbuffet!

Olivia er altid vores “go-to” sted når vi skal fejre noget, eller bare vil have et rigtig lækkert måltid til en fornuftig pris.

Man kan f.eks. få 3 retter fra 270 kr (!!) hvilket jeg syntes er helt vildt, når man tænker på hvor høj kvalitet maden og servicen er.

Men jeg vil i hvertfald give mine varmeste anbefalinger. Olivia er et rigtig hyggeligt sted, med dejlig mad.

 

– Ida Tanita

Hvem er jeg, og hvorfor dog en blog?

havefestude på den båd derhue

Hej alle sammen
Mit navn er Ida Tanita Sørensen, og jeg er 27 år.
Jeg er bosiddende i Odense, med min forlovede Peter.
Jeg arbejder som socialpædagog i Odense Kommune, ved Odense værkstederne, og ELSKER det.

Jeg har længe gået med tanken om at starte en blog. Men hvad skulle jeg skrive om? Havde jeg overhoved noget relevant at dele?

De spørgsmål er nok nogle de fleste bloggere har vendt med sig selv, kunne jeg i hvert fald forestille mig..

Jeg kom dog frem til at selvfølgelig har jeg noget relevant at dele.
Min hverdag er præget af mange ting, og det vil jeg egentlig gerne dele. Det kunne være skønne oplevelser, den mest fantastiske mad eller den helt uperfekte side af livet?

Jeg tænker i hvertfald at der er rigeligt at dele ud af, så håber du vil læse med, og være en del af mit helt perfekte, uperfekte liv.

 

– Ida Tanita