Ugens Anbefaling – Den Haag, Holland

Collage

Her i påsken har Peter og jeg været på besøg hos min storebror i Den Haag i Holland.
Jeg har aldrig været i byen før, og har kun før besøgt Amsterdam, og nogle småbyer rundt omkring i Holland.
Haag er en super flot og stor by. Den ligger helt ud til vandet, og det giver en super flot stor og lang strand. Der er også en promonade hele vejen (næsten…).

De fleste mennesker kender nok Haag for menneskerettighedsdomstolen, og må ærligt indrømme at jeg hellere ikke vidste så meget andet om byen.

Da vi ankom torsdag aften, var vi ude og spise på en rigtig lækker restaurant, hvor vi kom fik 3 retter for 14,5 euro pr. mand. Så kom der godt nok drikken oveni, men det var faktisk ikke så dyrt. Ca. 15 euro for en god flaske hvidvin. Restauranten hedder Proeflokaal Bregje, og ligger ikke så langt fra centrum. Super hyggeligt sted, med god stemning. Der var helt proppet i restauranten da vi ankom, men vi fik lov at sidde i baren til vores bord var klar.
Det sidste billede i top billedet er fra denne restaurant.

Collage2

Fredag var vi på gåtur nede på promonaden og molen. Det blæste en del, men det var en helt fantastisk gåtur.
Vi kørte i sporvogn derud, eller tram som de kalder den dernede. Det var faktisk lidt hyggeligt, selvom vognene er slidte og godt brugte.

Nede på promonaden var der nogle værker af en kunstner. Det var store (og små) figurer der lavede forskellige ting. På billedet ovenover ses den ene af statuerne.

Vi var forbi en cafe lige ved molen, og fik en dejlig varm kaffe. Som sagt blæste det en del den dag, men omvendt var det dejlig forfriskende.

Efterfølgende gik vi ud på molen, hvor der var en super god udsigt over stranden, og Haag var vand siden.

IMG_0151
Efter turen ved molen tog vi ind til centrum, hvor den stod på lækker frokost på Restaurant Milú. Vi bestilte lidt forskellige fra menukortet og fik i alt, det der svarer til 5 retter, og plus drikkevarer kom vi af med 59 euro. Det er virkelig ikke galt, og den restaurant kan virkelig anbefales hvis man kommer til Haag.

Vi shoppede efterfølgende lidt, og der er SÅ mange lækre butikker i Haag. Både highstreet mærkerne og de lidt mere ukendte.

Collage3

Om aftenen tog vi ind til byen igen, hvor vi skulle spise på Vapiano, som er en italiensk restaurant der ligger i midten af centrum. Konceptet er italiensk, men i stedet for at tjeneren kommer ned til ens bord, går man op til nogle “stationer” hvor man enten bestiller, pasta, antipasti eller pizza. Her står man, mens kokken står foran en og tilbereder maden. Det var en super fed oplevelse at se, og følge med i.
Maden var også super lækker, og fik forret og hovedret, mens Peter og min bror fik hovedret og dessert. Det plus vin blev omkring 59 euro. Det var super lækkert og kan igen anbefales.
Jeg var meget overrasket over hvor billigt man kan spise dernede, og specielt kvaliteten taget i betragtning.

Efter middagen tog vi på min brors stambar, og resten tror jeg bare vi lader ligger der 😉

IMG_5767

Det er ikke sidste gang jeg tager til Haag. Rigtig smuk by, som har utrolig meget at byde på. Specielt hvis man udforsker de små gader og stræder.

Håber i andre har haft en super dejlig påske 🙂

– Ida Tanita

 

 

 

Ugens Anbefaling – Restaurant Mona Lisa

Mona Lisa

Puha det har været nogle travle uger, her på det sidste.
Derfor bloggen er lidt stille, da jeg dårlig nok har timer i døgnet, føler jeg.
Nåå .. Men her, lidt for sinket, er ugens anbefaling.
Den ryger i denne uge til, hvad jeg syntes, er en rigtig god italiensk restaurant i Odense.

Restaurant Mona Lisa, som ligger i Brandts Passage.
Stemningen i restauranten er super hyggelig, og summer af historie, da den ligger i nogle af de gamle fabriks bygninger i passagen.

Mona Lisa, har en rigtig god menukort med alt godt fra det italienske køkken, som de fleste danskere kender til. Anti Pasti, pizza og pasta.
Jeg har været derinde en god håndfuld gange, og har altid været meget tilfreds.

Deres Linguine con polpette di carne al sugo (pasta med hjemmelavede kødboller) er HELT fantastisk. Dejlig frisk, og lækker, og en saftig solid kødbolle.
Deres pizzaer er også rigtig gode. De har en dejlig tynd bund, og selvfølgelig sprød.

Restauranten ligger som sagt i Brandts Passage, og der er, om sommeren, også ude servering. Jeg er lidt tosset med Brandts området, da der de sidste par år, er sket en stor udvikling, i forretninger og byliv.
Priserne ligger ret fornuftigt i forhold til kvalitet og mængde.

Prisen for enten en pizza eller pasta ret, er omkring de 100 kr.

I kan besøge deres hjemmeside ristorantemonalisa.dk for at se menu, og priser.

Åbningstider

  • Mandag: 11:00 til 22:00
  • Tirsdag: 11:00 til 22:00
  • Onsdag: 11:00 til 22:00
  • Torsdag: 11:00 til 22:00
  • Fredag: 11:00 til 22:00
  • Lørdag: 11:00 til 22:00
  • Søndag: 11:00 til 22:00

– Ida Tanita

Ugens anbefaling – Umashi

Umashi

Jeg ELSKER sushi!!

Umashi i Odense, er som regel der jeg bestiller fra, og jeg er helt tosset med det.
Sushi markedet i Odense har udviklet sig helt vildt de sidste par år, og der springer sushi steder op overalt. Nogle bedre end andre, må jeg sige.

Jeg syntes kvaliteten på Umashi er rigtig god, samtidig med at prisen er til at overkomme, også for en på SU.
Der er et godt flow i deres menukort, det gælder både deres sushi menuer, varme retter og f.eks. starters. Smagen er utrolig lækker og frisk, og der er som regel også godt spark i.

Jeg er lidt kræsen med min fisk, og bryder mig f.eks. ikke særlig meget om f.eks. rå tun eller hvidfisk. Dette får jeg dog nemt byttet ud i f.eks. menuerne med dem i, mod et “gebyr” på 10 kr. pr. stk.

Umashi

Umashi har nogle helt igennem fantastiske tempurarejer med chili mayo, som er så syndigt godt at jeg sagtens kunne leve af dem. De er lækre sprøde og saftige indeni.

Umashi har også frokost tilbud, hvor der kan være en god del at sparer på regningen, også på takeaway.
Stemningen på selve restauranten er rigtig hyggelig syntes jeg. Der er lidt mørkt og mystisk, hvilket jeg personligt godt kan lide.

Deres hjemmeside, umashi.dk er til god inspiration hvis man er lidt i tvivl om hvad det er for et sted, eller hvad man skal have at spise. Hjemmesiden er også ret lækker at komme rundt på.

umashi2

 

Åbningstider:
12.00 – 22.00 (alle dage)

Køkkenet lukker kl.21.30

Umashi Go kan bestilles fra 30 min før åbningstid.

Ved fremvisning af gyldigt studiekort gives der 20 % rabat på Umashi Go.

– Ida Tanita

Bryllups planlægning – So fare

col
Billederne er fra Pintrest

Puha…

At planlægge den vigtigste dag i sit liv er sgu hårdt.
Som jeg har skrevet tidligere så er jeg ikke typen der har drømt om det store bryllup, med kirke og stor fluffy kjole.
Vi havde også en lang snak om hvor vi egentlig skulle vies, for jeg er ikke medlem af folkekirken, og på ingen måde troende, og for Peter var det vigtigt at blive viet hvor han både er døbt og konfirmeret.
Det betyder egentlig ikke alt for mig, at det ikke bliver kirken, og hvis det virkelig er så stort for Peter, så er det egentlig okay med mig. Kirken ligger SÅ flot, så tænker det nok går 😉

Vi har været SÅ heldige at få det perfekte venue til festen, og at kirken også var ledig den samme dag.

Festen skal holdes på Gadsbølle gamle skole, som idag er DSUs kursusejendom. Stedet er helt fantastisk, og der er stor festsal (gamle gymnastiksal) og sovesal med plads til alle vores gæster.
Der er stort industri køkken, samt service til alle. Det kunne næsten ikke blive bedre vel?
Eller jooo….
Skolen ligger nemlig også med et dejligt stort græs areal til, så der er rig mulighed for en masse aktiviteter.
Det ligger også rimelig uforstyrret, så man kan tillade sig at spille høj musik 😀

Vi har fået stedet, for en ret kammeratlig pris, da vi begge to er medlemmer af DSU, som ejer stedet. Man kan også leje det som privat person hvis man ønsker det.

col2
Billederne er fra Pintrest

Vi er stadig igang med at finde ud af budgettet, som vi måske er 80% sikre på indtil videre.
Det er svært at være sådan helt sikre på forhånd med hvad tingene koster, men vi har en rimelig god rettesnor.

Jeg er også så småt begyndt at kigge efter kjole. Jeg er SLET ikke til strut, tyl og glimmer glammer. Så det er liiiiidt svært at finde en enkel pæn kjole, som ikke nødvendigvis er hvid, og str. 36. (Ja … fandt en flot kjole i Lily, dog kun tilgængelig i str. 36)
Men indtil videre har ASOS.com haft nogle ret gode bud.

Hvad Peter skal have på, er vi ikke kommet helt vildt meget nærmere, andet end at blå er en utrolig flot farve til ham.

Vi er utrolig heldige at have så mange seje mennesker i vores netværk, som kan alt muligt forskelligt. Vi håber derfor på, at kunne trække lidt på dem.
Har en sød veninde, der er utrolig skarp til at lave grafik, og som vil hjælpe med invitationerne.
Min svoger og hans søde kæreste, dyrker og handler med blomster og er SÅ seje til hele det hejst, så der er forhåbentlig lidt hjælp at hente der 🙂

Mad er vi ikke helt låst faste på endnu, men har snakket om en tapas buffet. Dette fordi tapas er GENIALT, og fordi vi har mange hensyn at tage. Allergikere osv. så vi tænkte en buffet var en god løsning. Dette også for at sparer lidt penge i sidste ende, til mere sjov og ballade.
En ting vi dog er blevet lidt vilde med, er ideen om en “Snack/slik bar” i stedet for desserten.
Igen for at der skal ske noget anderledes, men også for mangfoldigheden. (Og hvem elsker ikke bland-selv-slik?????)
Som det er lige nu, mangler vi at hitte ud af en løsning med natmad og musikken. Det er umiddelbart ikke noget vi har budgetteret med, da vi håber vi kan finde nogen i vores netværk der måske kan hjælpe. Nu får vi se, hvad det bliver til.

Billederne, er nogle jeg har fundet på Pintrest, hvor jeg har fundet utrolig meget inspiration. Det er alt fra pynt, til blomster, kjole osv. osv. Mange af dem, er noget jeg faktisk godt kunne se til mit eget bryllup. Både bordpynten og blomsterne. Jeg har lavet en opslagstavle derinde, som i skal være velkomne til at følge med på.

slik
Billedet er fra Pintrest

 

Der skal nok komme lidt mere deltaljer og billeder senere, når vi er nået lidt længere med planlægningen .

– Ida Tanita

Ugens anbefaling – Nelle’s Coffee

col1

 

Stort set alle i Odense kender Nelles.

Hvis man ikke gør, er det gooodt nok på tide man kommer afsted.
Nelles åbnede dørene i Pantheonsgade i 2012, og blev straks en succes.

Stedet var indrettet anderledes end de andre steder i byen, og var mere … “hipster”!?

Nelles er leveringsdygtige i super god kaffe, i stort set alle afskygninger. De har også lækre vine og tapas hvis man er til det. Der er friskpresset juice, the, kage og boller.

Nelles åbnede deres anden biks i overgade, for omkring halvandet år siden. Der er stort set altid fyldt begge steder, af familier, folk der arbejder, unge mennesker der lige mødes over en kop kaffe osv. osv.

Jeg elsker selv stemningen, der er på stederne. En dejlig uhøjtidelig og afslappende feeling. Personalet er altid super søde og imødekommende.
Jeg har stadig tilgode at prøve deres tapas anretning, men har hørt godt om den.

col2

Hvorfor Nelles, fremfor nogle af de andre cafeer i byen?
Jo. Jeg tager da også andre steder hen, men havner ofte på Nelles, når jeg skal arbejde eller bare hygge med vennerne. Igen, så er stemningen mere afslappet, og deres kaffe er utrolig lækker.
Jeg føler jeg får noget ekstra for pengene, end f.eks. Baresso, hvor det hele føles lidt samlebåndsagtigt.

 

Nelles Pantheonsgade:

Man – Tor
09.00 – 22.00

Fre – Lør
09.00 – 24.00

Søndage
09.00 – 17.30

Nelles Overgade:

Man – Lør
07.00 – 21.00

Søndage
10.00 – 17.00

 

Besøg deres hjemmeside nellesbar.dk hvor i kan se priser og meget andet godt.

– Ida Tanita