Ugens Anbefaling – Den Haag, Holland

Collage

Her i påsken har Peter og jeg været på besøg hos min storebror i Den Haag i Holland.
Jeg har aldrig været i byen før, og har kun før besøgt Amsterdam, og nogle småbyer rundt omkring i Holland.
Haag er en super flot og stor by. Den ligger helt ud til vandet, og det giver en super flot stor og lang strand. Der er også en promonade hele vejen (næsten…).

De fleste mennesker kender nok Haag for menneskerettighedsdomstolen, og må ærligt indrømme at jeg hellere ikke vidste så meget andet om byen.

Da vi ankom torsdag aften, var vi ude og spise på en rigtig lækker restaurant, hvor vi kom fik 3 retter for 14,5 euro pr. mand. Så kom der godt nok drikken oveni, men det var faktisk ikke så dyrt. Ca. 15 euro for en god flaske hvidvin. Restauranten hedder Proeflokaal Bregje, og ligger ikke så langt fra centrum. Super hyggeligt sted, med god stemning. Der var helt proppet i restauranten da vi ankom, men vi fik lov at sidde i baren til vores bord var klar.
Det sidste billede i top billedet er fra denne restaurant.

Collage2

Fredag var vi på gåtur nede på promonaden og molen. Det blæste en del, men det var en helt fantastisk gåtur.
Vi kørte i sporvogn derud, eller tram som de kalder den dernede. Det var faktisk lidt hyggeligt, selvom vognene er slidte og godt brugte.

Nede på promonaden var der nogle værker af en kunstner. Det var store (og små) figurer der lavede forskellige ting. På billedet ovenover ses den ene af statuerne.

Vi var forbi en cafe lige ved molen, og fik en dejlig varm kaffe. Som sagt blæste det en del den dag, men omvendt var det dejlig forfriskende.

Efterfølgende gik vi ud på molen, hvor der var en super god udsigt over stranden, og Haag var vand siden.

IMG_0151
Efter turen ved molen tog vi ind til centrum, hvor den stod på lækker frokost på Restaurant Milú. Vi bestilte lidt forskellige fra menukortet og fik i alt, det der svarer til 5 retter, og plus drikkevarer kom vi af med 59 euro. Det er virkelig ikke galt, og den restaurant kan virkelig anbefales hvis man kommer til Haag.

Vi shoppede efterfølgende lidt, og der er SÅ mange lækre butikker i Haag. Både highstreet mærkerne og de lidt mere ukendte.

Collage3

Om aftenen tog vi ind til byen igen, hvor vi skulle spise på Vapiano, som er en italiensk restaurant der ligger i midten af centrum. Konceptet er italiensk, men i stedet for at tjeneren kommer ned til ens bord, går man op til nogle “stationer” hvor man enten bestiller, pasta, antipasti eller pizza. Her står man, mens kokken står foran en og tilbereder maden. Det var en super fed oplevelse at se, og følge med i.
Maden var også super lækker, og fik forret og hovedret, mens Peter og min bror fik hovedret og dessert. Det plus vin blev omkring 59 euro. Det var super lækkert og kan igen anbefales.
Jeg var meget overrasket over hvor billigt man kan spise dernede, og specielt kvaliteten taget i betragtning.

Efter middagen tog vi på min brors stambar, og resten tror jeg bare vi lader ligger der 😉

IMG_5767

Det er ikke sidste gang jeg tager til Haag. Rigtig smuk by, som har utrolig meget at byde på. Specielt hvis man udforsker de små gader og stræder.

Håber i andre har haft en super dejlig påske 🙂

– Ida Tanita

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *